0751 691 278
Ziua 1
BACAU - BUCURESTI - SALONIC (950 KM) Plecare din Bacau la ora 20:00 catre Salonic, urmand ruta Ruse - Sofia - Kulata - Seres.

Ziua 2
SALONIC La sosire, ne vom bucura de un tur panoramic si pietonal al Salonicului, unde vom admira Catedrala Sfantul Dimitrie si Biserica Sfantul Gheorghe - cea mai veche din Grecia, Arcul lui Galeriu, Biserica Sfanta Sofia cu moastele Sfantului Vasile cel Nou, Catedrala Mitropolitana Grigorie Palama si emblematicul Turnul Alb, simbol al orasului din secolul al XVI-lea. Desi a pierdut demult albeata zidurilor, Turnul Alb ramane una dintre cele mai faimoase constructii ale regiunii, comparabil cu Turnul Eiffel in Franta sau Big Ben in Londra. Restaurarea acestuia a inceput in 1985, la aniversarea de 2300 de ani de la fondarea orasului. Continuam calatoria spre Riviera Olimpului. Dupa ce ne cazam, vom avea timp liber in statiunea Paralia Katerini, o destinatie de plaja si cumparaturi foarte apreciata de romani. Vom avea cazarea in Salonic. Cazare in Salonic.

Ziua 3
SALONIC - KALAMBAKA - ATENA (600 KM) In zorii zilei, ne indreptam catre Kalambaka. Prima oprire o facem in Valea Tembi, la schitul Sfintei Paraschevi. Aici, aproape de un schit, se gaseste o mica deschizatura in stanca ce conduce la un izvor subteran, ale carui ape sunt crezute a avea proprietati vindecatoare pentru afectiuni oculare. Calatoria noastra continua catre Meteora, renumit pentru a fi al doilea centru monastic ortodox din Grecia, dupa Muntele Athos, si un sit protejat de UNESCO. Vom petrece cateva ore bucurandu-ne de peisajul spectaculos si de manastirile construite pe varfurile stancilor, care par a fi inexpugnabile fortarete. In acest masiv stancos situat deasupra Marii Egee, complexul Meteora adaposteste 6 manastiri active din cele 24 originale, precum si ruine si pesteri eremitice. Printre cele mai renumite manastiri se numara Marele Meteor, Varlaam si Sfanta Treime. Cea mai marcanta dintre ele este Marele Meteor, datand din secolul al XIV-lea. Este de mentionat ca Regina Maria a Romaniei a fost prima femeie care a vizitat aceasta manastire in 1921. Vom vizita doua dintre cele sase manastiri care mai sunt in picioare: Varlaam si Marele Meteor. Mai tarziu, vom face un popas la un atelier de icoane bizantine pentru a descoperi tehnicile de pictura specifice. Dupa ce ne vom lua pranzul, ne reluam calatoria spre capitala elena. Vom trece peste muntii Parnassos si Giona pentru a ajunge la Termopile, legendara poarta spre Hades, lumea de dincolo, si locul unde legendarul Leonidas si cei 300 de spartani s-au opus armatei persane invadatoare. Calatoria noastra continua apoi spre Atena. Cazare in Atena.

Ziua 4
ATENA & CAP SOUNION (OPTIONAL) Vom face un tur al Atenei cu autocarul si pe jos, admirand Stadionul Olimpic, Parlamentul si Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Biblioteca si pietele Omonia si Karaiskaki. In continuare, vom vizita Acropole, cu ghid local, locul unde civilizatia greaca antica a inflorit si un punct de reper al arhitecturii mondiale. Aici, vom contempla relicvele care au rezistat timp de aproape doua milenii si jumatate, inclusiv templele Parthenon, Erechteion, Athena Nike si Propileele, precum si Odeonul. Acropole, reprezentativ pentru splendoarea artei grecesti clasice, isi ia numele de la zeita Atena, personificarea intelepciunii in mitologia elena. Exista o legenda conform careia atat Atena cat si Ares au revendicat orasul, Ares oferindu-le locuitorilor un cal de razboi si Atena maslinul, simbol al pacii. Printre numeroasele monumente ale Atenei, Acropole se distinge ca fiind cel mai emblematic, numele sau derivand din cuvintele grecesti pentru apartea de sus a orasuluia. Vom explora apoi pe jos celebrul cartier Plaka, trecand pe langa Areios Pagos, primul tribunal din lume si locul unde Apostolul Pavel a vorbit atenienilor, Agora antica si forumul Roman, precum si Mitropolia. Ne vom opri pentru pranz in cartierul Plaka. Dupa-amiaza, avem optiunea de a face o excursie la Cap Sounion pentru a vedea apusul la Templul lui Poseidon, cel mai sudic punct al Greciei continentale. Seara ne intoarcem in Atena, unde va sugeram sa va alaturati ghidului de grup pentru o plimbare prin cartierul Plaka, situat la poalele Acropolei. Calatoria noastra ne poarta spre Golful Saronic, unde ne asteapta Atena, orasul legendelor, eroi si zei, si leaganul filosofiei, teatrului si democratiei. Cazare in Atena.

Ziua 5
MICENE - EPIDAUR - NAFPLIO - CORINT (OPTIONAL) In Atena aveti timp liber la dispozitie, sau puteti alege sa participati la o excursie optionala cu ghid local, care vorbeste limba romana, spre Peninsula Peloponez, locul de bastina al civilizatiei minoice. Vom trece pe la Istmul si Canalul Corint, care conecteaza Marea Cretei cu Marea Ionica. Prima noastra oprire este la impresionantul Teatru din Epidaur, ridicat in anul 330 i.Hr. si redescoperit in anul 1881. Acesta are o capacitate uriasa de 13.000 de locuri si o acustica remarcabila. Orchestra, spatiul central circular destinat dansului si corului, este inconjurata de o banda ingusta de marmura, iar in centru se remarca un altar. In spatele orchestrei se afla scena si parasceniul, din care a supravietuit doar fundatia. Continuam calatoria spre Sanctuarul lui Asclepios, zeul medicinei, unde vom vedea simbolul sau reprezentativ - sarpele incolacit pe sceptru, astazi emblema a medicinii. Urmatoarea destinatie este Cetatea Micenelor, inima civilizatiei miceniene si una dintre cele mai influente asezari din Epoca Bronzului. Aici vom explora ruinele, inclusiv impunatoarea Poarta a Leului si Palatul lui Agamemnon, precum si mormantul acestuia. Sala tronului, cunoscuta sub numele de Megaron, are o forma caracteristica si a fost un element central in multe palate regale ale Greciei antice. In interiorul fortificatiei descoperim temple, morminte, o agora si case care ilustreaza straturile sociale ale epocii. In continuare, ne indreptam spre Nafplio, considerat a fi unul dintre cele mai fermecatoare orase ale Peloponezului. Atractia lui unica vine atat de la arhitectura medievala a orasului vechi, datand din perioada dominatiei venetiene, cat si de la castelele sale impozante si peisajele maritime pitoresti. Dupa ce ne imbogatim cu istorie si cultura, ne intoarcem incarcati de amintiri la Atena. Cazare in Atena.

Ziua 6
ATENA - DELPHI - PARALIA KATERINI Dimineata devreme plecam spre Delphi, orasul antic, casa si altarul oracolului in mitologia elena, dedicat zeului Apollo (in legenda homerica, Apollo a fost initial zeul zilei, al luminii si al artelor). Aflat pe versantul sudic al Muntelui Parnas, cu deschidere asupra unei vai largi, plina de maslini, care se revara catre coasta, locul acesta este pe bune dreptate de neuitat. Despre orasul Delphi, grecii antici credeau ca este centrul lumii. Conform legendei, Zeus ar fi trimis doi vulturi sa caute buricul universului, unul zburand spre est si celalalt spre vest. Pasarile s-au intalnit chiar deasupra viitorului oras Delphi, iar locul marcat de Zeus ar fi devenit apoi piatra de temelie a Templului lui Apollo. De acest loc sacru se leaga si existenta oracolului din Delphi, preoteasa Pythia. Cand vizitezi Delfi, iei parte la o traditie care dureaza de peste 3.000 de ani. In secolul al XII-lea Cdz''.e.n, aici au inceput sa vina primii pelerini sa afle raspunsurile Pythiei, cea mai faimoasa preoteasa a oracolului. Momentul obisnuit pentru vizitarea oracolului era cea de-a saptea zi din luna, cand oricine putea pune intrebari oracolului si putea cere indrumare in orice privinta, fie ca era vorba despre lucruri importante sau nu. Preoteasa era o femeie, cu varsta de peste 50 de ani, cu reputatie ireprossabila, despre care se credea ca primise darul profetiei de la zeul Apollo. Drumul continua spre Riviera Olimpului, trecand pe langa orasele Lamia, Larissa, dar si pe langa castelul bizantin de la Platamonas. Cazare in Paralia Katerini.

Ziua 7
PARALIA KATERINI - TIMP LIBER Timp liber la dispozitia turistilor pentru vizite individuale sau plaja. Cazare in Paralia Katerini.

Ziua 8
PARALIA KATERINI - BACAU (1040 KM) Plecam spre Romania si vom sosi in Bacau seara, in functie de formalitatile vamale.


70 EURO reducere pentru plata integrala pana la 31.05.2024

Pret: 469 EURO
Supliment single: 150 EURO

Transport autocar. IMBARCARE din Bacau

PRETUL INCLUDE
- Transport cu autocar licentiat
- 6 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*(1 Salonic, 3 Atena, 2 Paralia Katerini)
- Ghid-insotitor din partea agentiei
- Vizitarea obiectivelor turistice incluse in program

NU SUNT INCLUSE IN PRET
- Taxe de intrare la obiectivele turistice si nici ghizii locali pentru acestea
- Taxe hoteliere (se achita direct de turist la receptia hotelurilor)
- Asigurarea medicala & storno (recomandata)

EXCURSII OPTIONALE
- Cap Sounion: 25 Euro/pers.
- Micene, Epidaur, Nafplio & Corint: 50 Euro/pers.

CONDITII FINANCIARE

TARIF FLEXI

TERMENE DE PLATA:
- 30% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
- 30% din pretul pachetului turistic, in intervalul cuprins intre ziua 3 de la data inscrierii turistului si 45 zile inaintea plecarii;
- 40% din pretul pachetului turistic, cu minimum 21 zile inainte de plecare.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
- Anulare gratuita, daca renuntarea se face cu 30 zile inainte de plecare;
- 50% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face in intervalul 30-21 zile inainte de plecare;
- 100% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face cu cel putin 20 zile inainte de plecare.

TARIF EARLY BOOKING

TERMEN DE PLATA:
- 50% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
- 50% din pretul pachetului turistic pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
- 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei;
- 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face dupa expirarea termenului de valabilitate a ofertei.

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Bacau - Salonic
Transport Autocar Paralia Katerini - Bacau

vezi mai multe

Circuite cu autocarul din Bacau catre GRECIA & Plaja Paralia Katerini, 7 zile, Toate locatiile, Grecia

Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
verifica
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
verifica
29
verifica
30
verifica
31
Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
verifica
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
verifica
31
Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
verifica
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
verifica
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
verifica
27
28
29
30
Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
3
4
5
6
verifica
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
verifica
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
verifica
26
27
28
29
30
verifica
31
Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
verifica
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
verifica
20
21
22
23
24
verifica
25
26
27
28
29
30
31
Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
3
4
5
6
verifica
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30