0751 691 278
Ziua 1
Ziua 1 Bucuresti - CairoOra 21:35 - Intalnire pe aeroportul Otopeni cu reprezentantul agentiei Europa Travel si imbarcare pentru zborul companiei Tarom catre Cairo, decolare 00:45. Sosire in Cairo in cursul noptii in jurul orei 03:30. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel pentru cazare in Cairo. .

Ziua 2
Ziua 2 CairoMic dejun. Vom incepe ziua cu turul orasului Cairo urmat de vizita oferita ca bonus la Muzeul de Egiptologie, ce gazduieste cea mai importanta colectie de obiecte istorice datand din perioada faraonica. Cazare in Cairo.

Ziua 3
Ziua 3.Cairo - HurgadaMic dejun. Transfer in jurul pranzului din Cairo catre Hurgada( aproximativ 7 ore, incluzand o oprire), sosire in jurul orei 17:00. Cazare si si masa tip All Inclusive (BONUS) in Hurghada. CINA FESTIVA DE REVELION - LA MULTI ANI 2023!!!

Ziua 4
Ziua 4.Hurgada - Insula GiftonMic dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare la Marea Rosie sau excursie optionala la Insula Gifton - in lumea insulelor de corali de sub apa, cu mai multe opriri si posibilitati de snorkeling, masa de pranz inclusa. Cazare si si masa tip All Inclusive(BONUS) in Hurghada. CINA FESTIVA DE REVELION - LA MULTI ANI 2023!!!

Ziua 5
Ziua 5.Hurgada - Jeep Safari. Mic dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare la Marea Rosie sau excursie optionala Jeep Safari - Aventura in desert cu cina in cort beduin. Cazare si si masa tip All Inclusive(BONUS) in Hurghada.

Ziua 6
Ziua 6. Hurgada - Luxor Mic dejun. Transfer in jurul pranzului din Cairo catre Luxor - format din doua parti - Malul de Vest si Malul de Est. Malul de Vest este o zona rurala, neasteptat de verde (datorita apei Nilului folosita din plin la irigatii) si aici se afla fantasticile necropole ale faraonilor - cea mai populara este Valea Regilor, dar exista si mormintele reginele, ale nobililor si chiar ale lucratorilor. Egiptenii antici traiau toata viata pentru a-si pregati moartea si a-si construi mormintele pentru ca in acest fel ei isi asteptau reinvierea din partea lui Isis si Osiris. Mumificarea este parte din acelasi ritual al mortii si a vietii de dupa moarte. Tot pe aici se afla si niste temple dedicate unor mari faraoni - templul lui Hatshepsut este indiscutabil cel mai spectaculos, dar mai exista si un Rameseum si nu numai. Daca esti pasionat de istorie, poti petrece linistit cateva zile pe malul de vest. Mai exista un loc in care as fi dorit sa ma duc, dar nu am avut timp - casa lui Howard Carter. Cazare in Luxor.

Ziua 7
Ziua 7.Luxor - Aswan - Insula ElephantineMic dejun. Sosire in Aswan si imbarcare pe vasul de croaziera. Continuam cu vizita la Gradina Botanica de pe insula lui Kitchener si o plimbare cu feluca in apropierea stancilor Insulei Elephantine. Vom vizita Templul Philae, dedicat zeitei Isis. Cazare pe vas, cu pranz si cina.

Ziua 8
Ziua 8.Kom Ombo - EdfuMic dejun. Navigare catre Kom Ombo. Vizitarea templului Kom Ombo, dedicat zeilor Sobek si Horus. Navigare catre Edfu, unde a doua zi vom vizita Templul zeului Horus (Templu Edfu), unul dintre cele mai bine pastrate temple din Egipt. Cazare pe vapor, cu pranz si cina.

Ziua 9
Ziua 9 Luxor Mic dejun. Vizitam Templul Edfu. Navigare catre Luxor, trecand pe langa Esna. Vom ajunge la Luxor, considerat cel mai mare muzeu in aer liber din lume. Vizitam Templul Luxor. Cazare pe vapor, cu pranz si CINA FESTIVA DE REVELION!!!

Ziua 10
Ziua 10.Luxor - Valea Regilor - Templul Reginei Hatchepsut & Colosii lui Memnon - CairoMic dejun. Excursie optionala in Valea Regilor, Templul Reginei Hatchepsut, singura femeie faraon din istoria Egiptului si Colosii lui Memnon (scurta oprire pentru poze). Continuam programul cu excursie la templele de pe malul estic al Nilului, intre care templul Karnak, dedicat zeului Amon-Ra. Seara ne vom imbarca pe trenul catre Cairo, vom calatori in cusete de dormit. Cina inclusa.

Ziua 11
Ziua 11 Cairo - Dahsure & Sakkara - AswanMic dejun. Programul turistic incepe cu vizita la Giza, locatia celebrelor piramide si a Sfinxului. Vom fi transferati la hotelul din Cairo sau putem opta pentru - excursie optionala la Dahsure & Sakkara, turul incluzand Dahsure unde se vor vizita Piramida Cocosata/Piramida Rosie, precum si necropola de la Sakkara, situata la o distanta de aproximativ 30 km sud de Cairo. Localitatea a servit o lunga perioada de timp ca necropola funerara pentru vechea capitala Memphis. Vizita la Sakkara include: Piramida in Trepte (cea mai veche piramida din Egipt, aceasta fiind construita de faraonul Djoser in timpul celei de-a treia dinastii), Mastabe - Ptah Hotep, Mereruca si Ti. Optional puteti opta si pentru vizitele interioare la mormintele: Mastabe - Ptah Hotep, Mereruca si Ti(se achita biletul de intrare local) sau vizitarea interioara a uneia dintre Piramide unde se pot vedea - Navele Solare (informati ghidul la sosire daca sunteti interesati de aceasta optiune). Cazare in zona Cairo.

Ziua 12
Ziua 12.Cairo - AlexandriaMic dejun. Timp liber sau excursie optionala la Alexandria, oras-port la Marea Mediterana. Vizitam Muzeul National, Amfiteatrul Roman si Gradinile Montaza. Cazare in zona Cairo.

Ziua 13
Ziua 13. Cairo - Cartierul Copt - BucurestiMic dejun. Timp liber sau excursie optionala la Cartierul Copt, un adevarat bastion al crestinismului, aflat in zona veche a orasului: Muzeul Copt, Biserica Suspendata si Biserica greaca Sf. Gheorghe, unele dintre aceste structuri datand din sec. VII d.Hr. Urmeaza Old Souk of Khan El Khalili Bazzars, adica Vechiul Bazar, cu strazile sale inguste, pietruite si cu alei sinuoase si interconectate, ce creeaza o atmosfera magica, ca o calatorie inapoi in timp. Posibilitatea de late check out la cerere. Posibilitatea de late check out la cerere. In jurul orei 01:30 - Transfer in aeroportul din Cairo si zbor catre Bucuresti, decolare in jurul orei 04:00. Sosire in Bucuresti a doua zi, la ora 06:50 (10.01.2024)

Ziua 14
Ziua 14. Posibilitatea de late check out la cerere. In jurul orei 01:30 - Transfer in aeroportul din Cairo si zbor catre Bucuresti, decolare in jurul orei 04:30. Sosire in Bucuresti la ora 07:20 (10.01.2024)


Itinerariu: Cairo - Alexandria - Aswan - Insula Elephantine - Kom Ombo - Edfu - Luxor - Hurghada - Cairo
Date plecare: 29.12.2023
Circuit cu avionul, 14zile

Servicii incluse:
- bilete de avion Bucuresti - Cairo si retur, zbor direct, Compania Tarom;
- taxele de aeroport;
- 4 nopti cazare in zona Cairo, la hotel  de 5* cu mic dejun;
- 1 noapte de cazare in tren, ruta  Luxor - Cairo, in cusete de dormit de 2 locuri cu mic dejun si cina;
- 1 noapte de cazare in Luxor cu mic dejun;
- 3 nopti cazare in Hurghada la hotel de 5* cu mic dejun si cina (Bonus, masa tip - ALL INCLUSIVE: mic dejun, pranz, cina si bauturi locale);
- 3 nopti de cazare pe vas de croaziera, categoria 5* cu: mic dejun, pranz si cina;
- tururile prevazute in cadrul excursiei, cu autocar/microbuz categoria locala;
- Turul panoramic de oras in Cairo;
- vizita la Muzeul de Egiptologie (nu include Muzeul Mumiilor);
- Excursie cu ghid local pe Platoul Giza si Marile Piramide(bilet de intrare pentru vizitarea complexului);
Croaziera pe Nil de la Aswan la Luxor pe vas de 5* ce va include vizitele cu ghid local si intrarile: Templul Philae, Gradina Botanica, templul Kom Ombo, Templul Edfu, Templele Luxor si Karnak;
- asistenta turistica in limba romana;
- ghid local pe tot parcursul excursiei.
Nu sunt incluse:
- taxa de viza: 25 euro/persoana, se achita inainte de calatorie si se obtine pe aeroportul din Cairo, in baza pasaportului permanent, valabil minim 6 luni de la retur;
- excursiile optionale;
- Bauturile in timpul meselor;
- bacsis pentru:  sofer, ghid, hamali, vasul de croaziera - se achita local obligatoriu 35 euro de persoana/circuit ;
-Cina festiva de revelion(programul cinei va fi afisat la destinatie) - 125 euro/adult, se achita obligatoriu inainte de calatorie;


Orar de zbor informativ, compania Tarom:
Bucuresti-Cairo: 00:45-03:30
Cairo-Bucuresti: 04:30-07:20 *Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania
 Tarom

Hoteluri
Cairo: Cairo Pyramids Hotel 5*, Alexandria Road, Pyramids - Giza, P.O Box 1 Giza / Cairo, Egypt.
Hurghada: AMC Royal Hotel & SpaEl Ahyaa Area 4* superior, Hurghada, Egypt
Vasul:  M/S Tuya 5*;
In caz de overbooking hotelul sau vasul poate fi inlocuit cu unul similar;
Excursii optionale:
    Excursie Alexandria - 60 euro/adult si 45 euro/copil sub 12 ani. Include: transport, vizitele la: Muzeul National, Amfiteatrul Roman, Gradinile Montaza, ghid local si insotitor vorbitor de limba romana.
    Muzeul de Egiptologie - 25 adult si 15 euro/copil sub 12 ani. Include: transport, intrare, ghid local si insotitor vorbitor de limba romana. Extra se achita local, intrarea la Muzeul Mumiilor - 20 euro/adult;
    Valea Regilor - 50 euro/adult si 35 euro/copil sub 12 ani. Include: transport, vizitele la: Valea Regilor, Templul Reginei Hatchepsut, Colosii lui Memnon, ghid local si insotitor vorbitor de limba romana.
    Insula Gifton - 50 euro/adult si 35 euro/copil sub 12 ani. Include: transport, plimbare cu vaporasul, snorkeling(echipament inclus), scurt popas pe Insula Gifton, masa de pranz inclusa, ghid local si insotitor vorbitor de limba romana.
    Jeep safari in desert - 50 euro/adult si 35 euro/copil sub 12 ani. Include: transport cu jeep prin desert, cina inclusa, ghid local si insotitor vorbitor de limba romana.
    Dahsure & Sakkara - 65 euro /adult si 45 euro/copil sub 12 ani. Include: transport, bilete de intrare la: Dahsure & Sakkara , ghid local si insotitor vorbitor de limba romana.
Se pot vizita in interior si mormintele Mastabe - Ptah Hotep, Mereruca si Ti(se achita biletul de intrare local).
    Cartierul Copt - 35 euro /adult si 18 euro/copil sub 12 ani. Include: transport, ghid local si insotitor vorbitor de limba romana.


vezi mai multe

Camera Dubla
Taxa de viza
Transport Avion Tarom Bucuresti - Cairo
Transport Avion Tarom Cairo - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Bucuresti catre Revelion in Tara Faraonilor - Circuit Egipt Cairo - Zbor Direct, 14 zile, Toate locatiile, Egipt

Verifica tarife si disponibilitate