0751 691 278
Ziua 1
Ziua 1. 27.12.2023 Bucuresti - CairoOra 21:45 - Intalnire pe aeroportul Otopeni cu reprezentantul agentiei Europa Travel si imbarcare pentru zborul companiei Tarom catre Cairo, decolare 00:45. Sosire in Cairo in cursul noptii in jurul orei 03:30. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel pentru cazare in Cairo.

Ziua 2
Ziua 2. Cairo(Turul Orasului si Muzeul de Egiptologie) Mic dejun. Este momentul in care vom descoperi unul dintre cele mai dinamice orase ale lumii - Cairo, un oras cu aproape 10 milioane de locuitori. Intimidant la inceput, cu un trafic care defineste cuvantul haos, incet, incet, ne vom reveni si vom savura niste obiective unice. Vom incepe vizita cu Citadela construita de Saladin si largita de toti conducatorii Egiptului. Principala moschee este Moscheea Mohamed Ali, construita de albanezul originar din Kavala care a pus bazele independentei Egiptului fata de ocupatia otomana. Construita de Saladin pentru a apara populatia locala de asaltul sangeros al cruciatilor, Citadela a reprezentat centrul puterii sultanilor si beilor Egiptului timp de secole. Cel mai sangeros eveniment a avut loc in 1811, cand mamelucii, ordinul militar care conducea de secole Egiptul, au fost atrasi intr-o capcana in Citadela de adjunctii lui Mohamed Ali, sub pretextul sa-l doboare pe acesta de la putere. Au intrat printr-un culoar ingust, pe care il veti vedea, si acolo au fost ucisi pana la ultimul de trupele albaneze ale lui Mohamed Ali, incheind perioada mameluca din istoria Egiptului.Vom parcurge apoi strazile inguste ale orasului vechi, prin bazar, pentru a descoperi Moscheea Al-Azhar, una dintre cele mai influente moschei din intreaga lume musulmana si una dintre cele mai spectaculoase.Apoi, vom vizita Muzeul Egiptean, unde se afla cele mai spectaculoase artefacte gasite in Egipt. In acest moment, vechiul Muzeu Egiptean deschis de englezi in zona Pietei Tahrir, centrul orasului, este deschis, dar este posibil ca in curand sa fie deschis Marele Muzeu Egiptean, cel mai scump muzeu din istoria omenirii (a costat circa 1 miliard de dolari). Planificat sa fie deschis in 2012, a tot fost amanat. Vom vizita unul din cele doua - fie vechiul muzeu, fie noul muzeu, daca acesta din urma este deschis. Cazare in zona Cairo.

Ziua 3
Ziua 3.Cairo - Alexandria Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional - Alexandria, oras-port la Marea Mediterana. Alexandria a fost fondat de marele cuceritor macedonean Alexandru cel Mare, care a cucerit Egiptul din mainile persilor si a fost incoronat faraon al Egiptului. Dupa moartea lui, Egiptul a devenit regat, iar ultimii faraoni au fost din dinastia greaca a Ptolomeilor, care au mutat capitala in Alexandria. Orasul a pus in umbra Cairo sau Luxor, devenind capitala tarii si unul dintre cele mai importante porturi de la Marea Mediteranaa, statut pe care l-a detinut timp de milenii, pana in zilele noastre. In Alexandria, vom vizita Amfiteatrul Roman - nu este mare cat ne-am inchipui, tinand cont de importanta orasului, dar este o capodopera arhitectonica. Muzeul National, spre deosebire de muzeul din Egipt, care se concentreaza pe perioada faraonica, prezinta artefacte din perioada greco-romana si gradinile Momtaza, ale fostului palat regal din Alexandria. Cazare in zona Cairo. CINA FESTIVA DE REVELION!

Ziua 4
Ziua 4.Cairo - Giza - Dahsure Sakkara - Aswan Mic dejun. Programul turistic continua cu vizita la Giza, locatia celebrelor piramide si a Sfinxului. Este locul unde Napoleon si-a motivat soldatii in timpul celebrei Batalii de la Piramide cu indemnul soldati francezi, cinci milenii de istorie va privesc. Veti descoperi singurele minuni ale lumii antice care au supravietuit pana in zilele noastre, dar si enigmaticul Sfinx, care a pazit piramidele, cum zicea Napoleon - de cinci milenii (ma rog, poarta in continuare urme de gloante frantuzesti in el).Dupa vizita de la Giza, va urma transferul in Cairo pentru timp liber sau se poate opta pentru excursia (optionala) la Dashur si Saqqara, unde veti vizita urmele celei mai vechi parti din civilizatia Egiptului Antic. La Dashur vom vizita primele incercari de piramide imense din istoria Egiptului si cele care au pus baza cunostintelor de arhitectura care au dus la construirea fantasticelor piramide de la Giza. Mai intai, faraonul Sneferu a ordonat sa se i se construiasca o piramida si nu a iesit prea bine - nu a iesit piramidala. I se spune Piramida turtita, asa ca in urma esecului, Sneferu a ordonat construirea unei a doua piramide - Piramida rosie, care, pe baza invatamintelor de la prima piramida, a iesit perfect. Keops a fost urmasul si e foarte posibil sa fie fiul lui Sneferu.A doua oprire va fi la Saqqara, unde se afla celebra piramida in trepte a faraonului Djosser si care este practic prima piramida cunoscuta din Egipt (a fost terminata cu circa 70 de ani inainte de urcarea pe tron a lui Keops). Vom vizita de asemenea cateva mastabe - monumente funerare ale inaltilor oficiali ai statului egiptean, cum ar fi Ptah Hotep, Mereruca sau Ti - acestea nu au forma de piramida (rezervata faraonilor), dar sunt de asemenea impresionante. Transfer cu autocarul la gara, pentru a ne imbarca pe trenul de noapte cu destinatia Aswan. Vom calatori in cabine de doua locuri in vagonul de dormit. Cina va fi inclusa.

Ziua 5
Ziua 5.Aswan - insula Kitchener - plimbare cu feluca - Templul Philae Mic dejun. Sosire matinala in Aswan si imbarcare pe vasul de croaziera. Dupa ce ne vom lua cabinele in primire, vom descoperi cateva colturi din acest orasel egiptean, aflat in sud, capitala a Nubiei. Dupa dinamicul Cairo, aici veti fi uimiti de liniste. Vom debarca pe insula lui Kitchener, unul dintre oamenii forte britanici din Africa secolului al XIX-lea, care, fiind pasionat de botanica, a adus aici, pe insula care ii poarta azi numele, seminte si arbusti din toata Africa, si vom face o scurta plimbare cu feluca printre insulele de langa Aswan. Feluca este o veche ambarcatiune cu vela care a fost folosita pe Nil inca din vremea faraonilor. Ultima vizita va fi la celebrul templu Philae, ultimul templu unde s-au mai savarsit slujbe dedicata zeitei Isis, hat, ani buni dupa convertirea obligatorie a intregii populatii la crestinism. Continuam cu vizita la Gradina Botanica de pe insula lui Kitchener si cu o plimbare cu feluca in apropierea stancilor Insulei Elephantine. Insula pe care s-a aflat templul Philae este azi sub apa din cauza constructiei Marelui Baraj, iar templul a fost mutat pe o alta insula, mai ridicata. Cazare pe vas, cu pranz si cina.

Ziua 6
Ziua 6.Kom Ombo - Edfu Mic dejun. Navigare catre Kom Ombo. Vizitarea templului Kom Ombo, singurul templu dedicat nu uneia, ci doua zeitati - Sobek si Horus. Este practic un foarte interesant templu dublu. Navigare catre Edfu. Cazare pe vapor, cu pranz si cina.

Ziua 7
Ziua 7.Edfu - Luxor Mic dejun. Vizitam Templul Edfu, poate cel mai bine pastrat templu antic egiptean provenind din perioada dinastiei grecesti a ptolomeilor. Aici vom admira, pe langa monumentalele cladiri ale templului, si statuia zeului-pasare Horus. Navigare catre Luxor, trecand pe langa Esna, unde se afla un alt templu major al Egiptului Antic. Vom ajunge la Luxor, principalul oras din zona, care a jucat si rolul de capitala a Egiptului Antic de-a lungul a numeroase dinastii. Vizitam Templul Luxor aflat fix in centrul orasului modern, o sarabanda de temple, coloane si piete construite succesiv de numerosi faraoni. Fiecare s-a simtit obligat sa adauge ceva complexului. Cazare pe vapor, cu pranz si cina.

Ziua 8
Ziua 8.Luxor - Valea Regilor - Templul Reginei Hatchepsut Colosii lui Memnon - Hurgada Mic dejun. Timp liber in Luxor sau excursie optionala pe malul de vest, unde se afla cele mai impresionante urme ale civilizatiei egiptene. Vom opri pentru cateva fotografii la Colosii lui Memnon, de fapt statui ale faraonului Amenhotep III care se aflau in fata marelui templu funerar dedicat faraonului, dar care a fost distrus. Li se spun colosii lui Memnon pentru ca, in perioada greco-romana, s-a crezut ca sunt statui dedicate personajului legendar Memnon, rege al Etiopiei care ar fi participat in Razboiul Troiei. Motivul este ca datorita unor crapaturi in stanca aparute de la cutremure, statuile scoteau niste sunete in momentul rasaritului, cand temperatura desertului se schimba brusc - Memnon era fiul zeitei Tithonus, zeita rasaritului, si ar fi plans la vederea mamei sale. Apoi, ne vom opri sa vizitam impresionantul templu mortuar al lui Hatshepsut, una dintre putinele femei-faraon, dar si un lider care s-a distins prin numeroasele temple construite in tot Egiptul si Sudanul de azi. La final, se viziteaza Karnakul, fabulosul complex centru politic si religios al Egiptului Antic, echivalentul Vaticanului de azi pentru catolici. Aproape fiecare faraon din Imperiul de Mijloc a adaugat cate un templu, statui sau alte lacase sfinte, asa ca aici veti descoperi apogeul arhitecturii egiptene. Daca piramidele de la Cairo impresioneaza prin marime, cladirile de la Karnak impresioneaza mai ales prin geniul artistic al constructorilor si arhitectilor egipteni, egalat doar de Imperiul Roman dupa mai bine de un mileniu.Transfer cu autocarul la Hurghada (aproximativ 4 ore). Cazare si masa tip all inclusive in Hurghada.

Ziua 9
Ziua 9.Hurgada - Jeep Safari iMic dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare la Marea Rosie sau excursie optionala Jeep Safari - Aventura in desert cu cina in cort de beduin. Va fi practic o plimbare plina de adrenalina cu jeepurile prin desert, de aceea este recomandat sa aveti asupra dvs. ochelari de soare si palarie/sapca pe cap. Vom avea o prima oprire intr-un sat de beduini, unde avem ocazia sa vedem cum se prepara lipia arabeasca, facuta din faina si apa. Tot in acest sat vedem o mica gradina zoologica, animale precum serpi, varani, testoase, cameleoni, vulpea desertului. Va urma o plimbare cu camila, in timpul careia va puteti face fotografii de amintire, iar dupa aceea urmeaza masa. Locul pentru servit masa este unul obisnuit pentru egipteni, stand pur si simplu jos, pe niste covorase. Mancarea va fi servita in regim bufet suedez, cu preparate specifice. Dupa servirea mesei, urmeaza un spectacol cu dansatori de tanoura, vestitul dans egiptean in care dansatorul se invarte inspirat din ceremonialele religioase ale sufi si renumitele dansatoare din buric. Un adevarat spectacol in desert sub cerul liber.Cazare si masa tip all inclusive in Hurghada.

Ziua 10
Ziua 10. Hurgada - Insula Gifton Mic dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare la Marea Rosie sau excursie optionala la Insula Giftun - in lumea insulelor de corali de sub apa, cu mai multe opriri si posibilitati de snorkeling, masa de pranz inclusa. Insula Giftun se afla in largul Marii Rosii si in jurul ei se afla unele dintre cele mai spectaculoase paduri de corali din zona Hurghada.Cazare si masa tip all inclusive in Hurghada.

Ziua 11
Ziua 11. Hurgada -Cairo - Cartierul Copt Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala la Cartierul Copt, un adevarat bastion al crestinismului, aflat in zona veche a orasului: Muzeul Copt, Biserica Suspendata si Biserica greaca Sf. Gheorghe, unele dintre aceste structuri datand din sec. VII d.Hr. Urmeaza Old Souk of Khan El Khalili Bazzars, adica Vechiul Bazar, cu strazile sale inguste, pietruite si cu alei sinuoase si interconectate, ce creeaza o atmosfera magica, ca o calatorie inapoi in timp. Cazare in zona Cairo.

Ziua 12
Ziua 12. 07.01.2024 Cairo - Bucuresti Mic dejun. Posibilitatea de late check out la cerere. In jurul orei 01:30 - Transfer in aeroportul din Cairo si zbor catre Bucuresti, decolare in jurul orei 04:30. Sosire in Bucuresti a doua zi, la ora 07:20.Itinerariu: Cairo - Alexandria - Aswan - Insula Elephantine - Kom Ombo - Edfu - Luxor - Hurgada - Cairo


Plecare:27.12.2023

Servicii incluse:
- bilete de avion Bucuresti - Cairo si retur, zbor Compania Tarom;
- taxele deaeroport;
- 4 nopti cazare in zona Cairo, la hotel de 5* cu mic dejun conform cu itinerariul excursiei;
- 1 noapte de cazare in tren, ruta  Cairo - Aswan, in cusete de dormitde 2 locuri cu mic dejun si cina;
- 3 nopti cazare in Hurghada la hotel de 5* cu mic dejun si cina (Bonus, masatip - ALL INCLUSIVE: mic dejun, pranz, cina si bauturi locale),conform cu itinerariul excursiei;
- Cina festiva de revelion(programulcinei va fi afisat la destinatie);
- 3 nopti de cazare pe vas de croaziera, categoria 5* cu: mic dejun, pranz si cina;
- tururile prevazute in cadrul excursiei, cu autocar/microbuz categoria locala;
- Turul panoramic de oras in Cairo;
- vizita la Muzeul de Egiptologie (nu include Muzeul Mumiilor);
- Excursie cu ghid local pe Platoul Giza si Marile Piramide(bilet de intrarepentru vizitarea complexului);
Croaziera pe Nil de la Aswan la Luxor pe vas de 5* ce va include vizitele cughid local si intrarile: Templul Philae, Gradina Botanica, templul Kom Ombo,Templul Edfu, Templele Luxor si Karnak;
- asistenta turistica in limba romana;
- ghid local pe tot parcursul excursiei.
Nu sunt incluse:
- taxa de viza: 25 euro/persoana, se achita inainte de calatorie si se obtinepe aeroportul din Cairo, in baza pasaportului permanent, valabil minim 6 lunide la retur;
- excursiile optionale;
- Bauturile in timpul meselor;
- bacsis pentru:  sofer, ghid, hamali,vasul de croaziera - se achita local obligatoriu 3 euro de persoana/zi;
Hoteluri
Cairo: Cairo Pyramids Hotel 5, Alexandria Road, Pyramids - Giza, P.O Box1 Giza / Cairo, Egypt sau similar.
Hurghada: Hotel  Desert Rose Resort5*, Village Road - Desert Rose Resort, Hurghada, Red Sea Governorate, Egypt sausimilar.
Vasul: M/S Chateau Laffayette sau similar.


Orar de zbor informativ, companiaTarom:
27.12.2023 Bucuresti - Cairo: 00:45 - 03:30
07.01.2024 Cairo - Bucuresti: 04:30 - 07:20 *Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania
Tarom


Informatii utile
Grup minim 25 persoane.
Oferta turistica este parte integranta din contract.
Acte necesare: pasaport valabil minimum 6 luni de la data intoarcerii in tara.
Informarea de plecare ce contine numele hotelurilor confirmate, ora plecarii, numarul de telefon al ghidului se vor transmite cu 2 zile inainte de plecare.
Alocarea locurilor in avion se face la biroul de check-in. Locurile in autocarul/microbuzul de la destinatie se vor ocupa in functie de ordinea inscrierilor, ghidul roman va striga lista.
Persoanele care calatoresc singure pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, se va achita diferenta de single.
Agentia poate inlocui hotelurile mentionate in program, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi, cu 2 zile inainte de data calatoriei. Clasificarea unitatilor de cazare prezentate este cea oficial acordata, conform standardelor proprii si normelor in vigoare din tarile respective.
Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.
Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala.
Agentia foloseste in circuitele pe care le organizeaza ghizi romani autorizati. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in tarile proprii. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, de obicei in autocar. Ghizii locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, pot fi contractati contra cost, urmand ca ghidul roman sa efectueze traducerea.
Anumite hoteluri isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o copie a cartii de credit personale, drept garantie pentru cheltuieli suplimentare (minibar, seif, prejudicii aduse hotelului, etc), suma ce urmeaza a fi rambursata la plecare. De asemenea, in anumite destinatii, se solicita taxe de oras/statiune. Acestea se achita de catre turisti la receptia hotelului (informativ 2-6 euro/persoana/noapte).
Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a cerificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite).

vezi mai multe

Camera Dubla
Taxa Viza
Transport Avion Tarom Bucuresti - Cairo
Transport Avion Tarom Cairo - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Bucuresti catre Revelion in Tara Faraonilor - Circuit Egipt Cairo - Croaziera pe Nil - SEJUR in Hurghada, Toate locatiile, Egipt

Verifica tarife si disponibilitate